Workshop Reisverhalen schrijven

Zondag 14 mei (van 11:00-16:00 uur)

Workshop reisverhalen schrijven | zondag 14 mei van 11:00-16:00 u

Voor wie
De workshop is geschikt voor iedereen die wil weten hoe je een pakkend reisverhaal schrijft en daardoor meer van je reis kan maken. Je krijgt veel oefeningen en persoonlijke feedback. Na afloop heb je voldoende inspiratie om je eigen reisverhaal te schrijven.

Inhoud
Hoe schrijf je over je reiservaringen, zodat de lezer door je verhaal gepakt wordt? Niet het doel van de reis, maar de weg zelf maakt een reisverhaal interessant. Die weg laat zich niet vanzelf vertellen. Hoe breng je een eigen geluid en stijl in je verhaal?

In de interactieve workshop komen praktische en creatieve mogelijkheden van het schrijven van reisverhalen aan de orde. De cursus omvat theorie, praktijkoefeningen, verbeeldingsopdrachten en tips. Je doet ideeën op om filmisch te vertellen. Om een originele invalshoek te kiezen. Om met alle zintuigen een sfeer te beschrijven. Ook leer je iets over de algemene principes van mooi en krachtig formuleren.

Docent
Karin Anema (www.karinanema.com)  is reisjournalist en schrijfster van literaire non-fictie, zoals de reisboeken Mexicaanse sneeuw; De weg naar Villarbón; De Noorse liefde van W.F.Hermans; De groeten aan de koningin – reis naar Suriname; De Laatste grens – op rendiertrek met de Sámi; Anders dan Afrika – reis naar het hart van Ethiopië en Vandaag koop ik alle kleuren – het levensverhaal van een man en zijn psychoses. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid verdiept zij zich grondig in onderwerpen, waar weinigen zich aan wagen, waardoor andere culturen heel dichtbij komen. Daarnaast publiceert ze reisreportages in tal van tijdschriften en geeft ze inspirerende lezingen en schrijfworkshops.              

Tijd en plaats 
Zondag 14 mei van 11:00-16:00 u. Zaal 2.35 C. Lipsius gebouw, Cleveringaplaats 1, Leiden
Prijs: UL & HSL-studenten  € 48 | medewerkers UL € 53 *| overigen € 63

* wil je gebruik maken van het medewerkerstarief, stuur dan een e-mail naar info@lakcursussen.nl, dan sturen we je een factuur.
Of kom langs aan de balie van het LAK Cursusbureau, van ma t/m do van 10-14 u. ONLINE INSCHRIJVEN

Door je in te schrijven voor een LAKcursus ga je automatisch akkoord met onze inschrijvingsvoorwaarden. Lees hier de algemene voorwaarden voor cursusinschrijvingen.

*Personen jonger dan 21 jaar zijn vrijgesteld van BTW.

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze Nieuwsbrief.

 


Karin Anema


 
Laatst Gewijzigd: 10-04-2017