Capoeira

Wordt later dit jaar misschien opnieuw aangeboden.

Voor wie
Ontdek de basis van het spel. De combinatie van spel, muziek, acrobatiek en vechtkunst, maakt het een geweldige ervaring voor jong en oud, man en vrouw. Capoeira is voor iedereen!

Inhoud
Capoeira is een spel voor mannen en vrouwen van alle leeftijden, vaak omschreven als een Brazilaanse vechtdans. Zij heeft haar wortels in soortgelijke spelen of riten die werden meegebracht door de Afrikaanse bevolking in de tijd van de slavernij in Brazilië. Capoeira ziet eruit als een combinatie van vele acrobatische bewegingen en draaitrappen. Het 'spel' heeft bewegingsvrijheid en samenspel als het hoogste doel. Capoeira is een mix van dans, vechten en acrobatische bewegingen op muziek. De Berimbau, pandeiro en de Atabaque zijn de traditionele instrumenten van Capoeira. 

Tijdens de lessen bij Grilo Capoeira komen zowel beweging als muziek aan bod. Door deze combinatie wordt je vanzelf vrolijk en zit je boordevol energie. Capoeira is bovenal een spel dat bedoeld is om plezier te hebben.
Fysiek:
De capoeiralessen zijn een work-out voor het complete lichaam. Alle fysieke aspecten komen eraan te pas. Naarmate je meer lessen gaat volgen, zul je merken dat je enorm snel vooruit gaat op gebied van kracht, conditie, coördinatie en flexibiliteit. Doordat capoeira een spel is waarin je constant op elkaar anticipeert en reageert, zullen ook je reflexen en concentratievermogen snel verbeteren. Daarnaast werk je aan je balans, je leert om in de meest uiteenlopende posities je evenwicht te vinden.
Muziek:
Een belangrijk onderdeel van de capoeirales is de muziek. Capoeiramuziek bevat energieke ritmes, die de energie en het tempo van het spel bepalen. Je leert om de ritmes te spelen op verschillende percussie-instrumenten, waarbij aandacht wordt besteed aan de techniek en het ritmegevoel. De capoeiramuziek bevat veelal Braziliaans-Portugese teksten. Naast dat je werkt aan je fysieke en muzikale ontwikkeling, kom je ook in aanraking met een nieuwe taal en cultuur.
Bekijk hier een demonstratie.  

Docent 
Mestre Grilo maakte op zijn 13e voor het eerst kennis met Capoeira via zijn zus Fernanda. In juli 1989 kwam Grilo naar Europa om internationale bijeenkomsten bij te wonen en in shows op te treden. In 1991 richtte hij GriloCapoeira op in Bremen. In de zomer van 2009 werd Grilo uitgenodigd in Rio de Janeiro bij de masters van Senzala. Daar bereikte hij het niveau van  of ‘Mestre’ wat hem verklaarde tot 'meester' in de kunst van Capoeira.   

Duur en kosten
Wordt later dit jaar misschien opnieuw aangeboden.

Algemene Voorwaarden


Lees hier de Algemene Voorwaarden van de LAKcursussen

Contact

Het LAK cursusbureau is geopend van ma t/m do van 10:00-14:00 u.
Adres: Lipsiusgebouw, Cleveringaplaats 1, Leiden

Willemieke Verweij
T: 071-5272317

Maaike Schoneveld
T: 071-5272314 


English version

For who 
For beginners who are interested in learning Capoeira. 

Content 
Capoeira is a game for men and women of all ages with freedom of movement and interplay as it's highest goals. In capoeira we have the mix from,dance,fight,acrobatic movements according to the music. The Berimbau, Pandeiro and the Atabaque are the traditional instruments from Capoeira. 
Demonstration 

Teacher
 
Master Grilo was introduced to Capoeira at the age of 13 by his sister Fernanda. In July of 1989 Grilo came to europe attanding international meetings and performing in shows and demonstration throughout Europe. In 1991 he founded GriloCapoeira in Bremen. In the summer of 2009 Grilo was invited back to Rio de Janeiro by the masters of Senzala. There he received the level of ‘Mestre’ declaring him a master in the the art of Capoeira. 

Timespan and costs 
May be offered again later this year.


 
Laatst Gewijzigd: 03-03-2017