Kunstgang

Huidige expositie: SOUNDCHECK’ Melle Aussems4 december 2016 – 4 februari 2017

Kunstgang  
In de zomer van 2015 heeft de LAKgalerie een doorstart gemaakt onder de vleugels van de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden. In samenwerking met de studievereniging van de opleiding Kunstgeschiedenis, de Leidse Kunsthistorische Vereniging, is een commissie opgericht voor het dagelijks bestuur van de galerie. Bij deze nieuwe organisatorische context past een nieuwe naam: de galerie op de begane grond van het Lipsius heet tegenwoordig Kunstgang


Ben jij (aankomend) kunstgeschiedenis student(e) van de faculteit Geesteswetenschappen in Leiden en lijkt het je leuk om een vroege start te maken in het museumleven? Aarzel dan niet en mail naar Kunstgang@Gmail.com.

 


Huidige expositie

Van 4 december 2016 tot en met 4 februari 2017 zal de tentoonstelling ‘Soundcheck’ van Melle Aussems in de Kunstgang te bezichtigen zijn.

Binnen zijn beeldend werk gaat Melle Aussems op zoek naar de raakvlakken van beeldhouwen, schilderen en tekenen waarbij hij elektronische muziek gebruikt als leidraad. Zijn doel is om een beeld te creëren wat speelt met de voorwaarde van deze media, namelijk het oppervlakte (schilderen), de lijn (tekenen) en directe omgeving (beeldhouwen).

“Het interessante aan elektronische muziek is het feit dat het elektronisch is. Het interesseert mij dat het mogelijk is om iemand te bewegen, in de emotionele en in de fysieke betekenis van het woord, door middel van elektronica. Ook wordt het steeds toegankelijker voor de mensheid om op deze manier muziek te maken waardoor er nu meer dan ooit prachtige dingen worden gemaakt die nog nooit eerder het daglicht hebben gezien. Het mooie eraan is dat er ook continu nieuwe geluiden worden ontdekt en worden toegepast. Elektronische muziek is niet gebonden aan een instrument of een bepaalde vorm waardoor het altijd in beweging is en er altijd weer opnieuw een fris geluid ontstaat. En daar raak ik iets wat het overkoepelende idee is bij al mijn interesses namelijk een fris geluid. Net als bij de muziek wil ik weten wat er gebeurt en wat er nog meer is dan wat ik al weet, of dat nou binnen de muziek is, binnen de kunst of in het dagelijks leven.”

Melle Aussems studeerde in juli 2016 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). http://melleaussems.tumblr.com/

De Kunstgang biedt een platform voor beginnend beeldend kunstenaars die recent zijn afgestudeerd aan een kunstacademie. De commissie bestaat uit studenten Kunstgeschiedenis van de Universiteit Leiden.

Email: kunstgang@gmail.com

Website: https://www.facebook.com/kunstgang.leiden

Kunstgang
Lipsiusgebouw
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
(geopend van ma t/m za van 9:00-22:00 u, zondag van 10:00-20:00 u) 

 
Laatst Gewijzigd: 14-12-2016