Kunstgang

Komende expositie: ‘Value in Print’ Mart Van de Wiel | 9 april 2017 – 10 juni 2017

Kunstgang  
In de zomer van 2015 heeft de LAKgalerie een doorstart gemaakt onder de vleugels van de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden. In samenwerking met de studievereniging van de opleiding Kunstgeschiedenis, de Leidse Kunsthistorische Vereniging, is een commissie opgericht voor het dagelijks bestuur van de galerie. Bij deze nieuwe organisatorische context past een nieuwe naam: de galerie op de begane grond van het Lipsius heet tegenwoordig Kunstgang


Ben jij (aankomend) kunstgeschiedenis student(e) van de faculteit Geesteswetenschappen in Leiden en lijkt het je leuk om een vroege start te maken in het museumleven? Aarzel dan niet en mail naar Kunstgang@Gmail.com.

 


Komende expositie: ‘Value in Print’ Mart Van de Wiel | 9 april 2017 – 10 juni 2017

Van 9 april tot en met 10 juni stelt de Kunstgang werk van Mart van de Wiel (1988) tentoon.

Met zijn werk bevraagt Mart van de Wiel het idee van waarde. Alles om ons heen heeft waarde. Onze spullen, onze ervaringen, onze relaties, alles. Maar wie bepaalt deze waarde? Wat is hoeveel waard voor wie en waarom veranderen deze waarden?

Deze expositie beschikt over een aantal prints van Mart, waaronder een tijdelijke – speciaal voor de Kunstgang ontworpen – muurschildering en stukken gemaakt van papiergeld. Wat zijn deze werken waard? Hoe waardeert de toeschouwer deze werken? Kijk naar de werken, en probeer deze vragen dan toe passen op jouw leven. Wie weet wat je kunt vinden.

De Kunstgang biedt een platform voor beginnend beeldend kunstenaars die recent zijn afgestudeerd aan een kunstacademie. Deze tentoonstelling is extra bijzonder omdat Mart niet gestudeerd heeft aan een kunstacademie. Mart van de Wiel studeerde Geschiedenis aan de universiteit van Leiden. De gangen van het Lipsius zijn voor hem bekend terrein.

Vernissage
Op woensdag 12 april 2017 zal de expositie, in aanwezigheid van de kunstenaar, geopend worden door Helen Westgeest, professor in de geschiedenis van de moderne en hedendaagse kunst en theorie van de fotografie. Wij ontvangen u graag om 19u00 in zaal 003 in het Lipsius (Cleveringaplaats 1 te Leiden). Aansluitend vindt in de Kunstgang een borrel plaats (tot 21:00).

Indien u aanwezig wilt zijn bij de vernissage kunt u een e-mail sturen naar de Kunstgang commissie: kunstgang@gmail.com  , of aanmelden via onze Facebookpagina: www.facebook.com/kunstgang

 


 
Laatst Gewijzigd: 30-03-2017